Showing all 10 results
Crna Gora
-
24,00 KM
Baklava, tepsija 8 komada
Baklava – kraljica kolača – je kolač orijentalnog porijekla koji se radi od vučenog tijesta i uobičajeno oraha.
Baklava se priprema s vučenim tijestom, složenim u obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih ili nasjeckanih oraha ili pistacija. Reže se u obliku romba ili kocke. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se otopinom šećera ili meda i vode kojoj može biti dodan limunov sok, ovisno o receptu.
Zbog mnogobrojnih varijacija, postoje pretpostavke da potječe iz Arabije, kao i iz Grčke.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
24,00 KM -
12,00 KM
Goveđi gulaš
Gulaš je vrsta jela koja se može pripremati s raznim vrstama mesa. Sadrži niz sastojaka, između ostalog krumpir, luk, paradajz, bijeli luk, biber, ljutu papriku i slično. Kuha se nekoliko sati.
Riječ dolazi od mađarske riječi gulyás koja u doslovnom prijevodu znači govedar, pastir, čoban, a izvedena je od mađarske riječi za govedo.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
6,00 KM
Heljdine palačinke
Probajte ovo ukusno i uzuzetno zdravo jelo, naročito pogodno za dijabetičare.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM -
40,00 KM
Hurmašice, tepsija 20 komada
Kalburabastı ili Kalburabasma, a ponekad poznati i pod imenom Hurme, su kolači natopljena sirupom.
Istaknuti su među omiljenim specijalitetima koji se pripremaju za vrijeme islamskih praznika, uključujući trodnevni Ramazanski bajram i Kurban bajram.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
40,00 KM -
12,00 KM
Japrak
Japrak (tur. „liske“) ili sarmice, su tradicionalno jelo Hercegovine. Riječ je nadjevu zavijenom u listove posebnog varijeteta kupusa, tzv. raštike.
Lisnati kelj, raštika, broskva ili raštan – kao potomak divljega kupusa na tim prostorima poznat je od Grka i Rimljana, no danas u kontinentalnome dijelu nije masovno raširena kultura.
Dvogodišnja zeljasta biljka prije je bila glavna kupusnjača u primorju i mediteranskim visoravnima i do 1.800 m nadmorske visine.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
Energija: 560kcal (250gr. porcija)
12,00 KM -
6,00 KM
Krastavac jogurt salata (Satrica)
Ko jednom proba satricu, laganu i vrlo osvježavajuću salatu od krastavaca i jogurta, uvijek će je spremati, pogotovo kao prilog mesu s roštilja s kojim čini neodoljivu gastro kombinacija….
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA!
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM -
14,00 KM
Musaka
Musaka je tradicijsko jelo napravljeno od patlidžana koje se pretežito priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se većinom smatra da musaka porijeklom dolazi iz Grčke.
Grčka Musaka se sastoji iz slojeva patlidžana, mljevenog mesa i paradajza, preliveno s bijelim umakom i pečeno u pećnici.
U ostalim zemljama se umjesto patlidžana koristi krompir.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
14,00 KM -
18,00 KM
Ražnjići s govedinom i povrćem
Jelo i za gurmane i za dijetalnu prehranu.
Pogodno za dijabetičare.
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA!
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
18,00 KM -
12,00 KM
Sarma
Jelo je u različitim oblicima prisutno u zemljama nekadašnjeg Otomanskog carstva, a i šire. Sarma je turska riječ značenja umotan.
Sarma je jelo koje se smatra kraljicom zime.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
6,00 KM
Tarhana (Terhana) čorba
Tarhana je sušeni sastojak hrane, zasnovan na fermentiranoj mješavini zrna i jogurta ili fermentiranog mlijeka, koji se nalazi u kuhinjama jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.
Suha tarhana ima strukturu grubih, neravnih mrvica i obično se od nje pravi gusta čorba s vodom, paradajz sosom i temeljcem ili mlijekom.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM