Showing all 12 results
Protein
-
15,00 KM
Burek Beef Rolls
Sve varijacije bureka potječu iz Turske, pa isto vrijedi i za pitu od mesa. Bez sumnje je ovako pripremljena pita jedna od omiljenijih.
U mnogim zemljama burek je ime isključivo za pitu od mesa.
Buredžici su punjeni mljevenom govedinom i pečenim lukom. U pakovanju za dvije osobe je 6 buredžika neto težine 850 grama.Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje15,00 KM -
12,00 KM
Burek Spinach & Cheese Rolls
Sve varijacije bureka potječu iz Turske, pa isto vrijedi i za pitu od špinata (zelja) i sira. Bez sumnje je ovako pripremljena pita jedna od omiljenijih.
U mnogim zemljama burek od zelja i sira se zove zeljanica.
Kolutovi bureka su punjeni špinatom i sirom. U pakovanju za dvije osobe je 6 kolutova neto težine 850 grama.Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
12,00 KM
Goveđi gulaš
Gulaš je vrsta jela koja se može pripremati s raznim vrstama mesa. Sadrži niz sastojaka, između ostalog krumpir, luk, paradajz, bijeli luk, biber, ljutu papriku i slično. Kuha se nekoliko sati.
Riječ dolazi od mađarske riječi gulyás koja u doslovnom prijevodu znači govedar, pastir, čoban, a izvedena je od mađarske riječi za govedo.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
40,00 KM
Hurmašice, tepsija 20 komada
Kalburabastı ili Kalburabasma, a ponekad poznati i pod imenom Hurme, su kolači natopljena sirupom.
Istaknuti su među omiljenim specijalitetima koji se pripremaju za vrijeme islamskih praznika, uključujući trodnevni Ramazanski bajram i Kurban bajram.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
40,00 KM -
14,00 KM
Musaka
Musaka je tradicijsko jelo napravljeno od patlidžana koje se pretežito priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se većinom smatra da musaka porijeklom dolazi iz Grčke.
Grčka Musaka se sastoji iz slojeva patlidžana, mljevenog mesa i paradajza, preliveno s bijelim umakom i pečeno u pećnici.
U ostalim zemljama se umjesto patlidžana koristi krompir.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
14,00 KM -
7,00 KM
Pečene paprike
Pečene paprike su odličan prilog bilo kojem mesnom jelu, ali su također odlične ako ih složite na salatu sa malo češnjaka i octa!
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
7,00 KM -
12,00 KM
Pileći ražnjići
Ražnjići su popularni balkanski specijalitet od mesa sa roštilja, prženi na malom ražnju, ekvivalentan grčkom suvlakiju i turskom šaljiku.
Ime je izvedeno od riječi “ražanj”.
Osnovna varijanta mesa je teletina, ali se u posljednje vrijeme koristi i piletina.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
12,00 KM
Punjena paprika
Punjena paprika jelo je često u mnogim kuhinjama.
Punjena paprika jelo od paprike, punjeno mješavinom mesa i riže u umaku od paradajza, sastojaka koji se sastoje od zelene ili crvene paprike, jaja, začina, soli, paradajza , mljevenog mesa i riže.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
12,00 KM
Punjena paprika posna
Posna punjena paprika jelo je često u svim vegetarijanskim kuhinjama.
Posna punjena paprika jelo od paprike, punjeno mješavinom riže u umaku od paradajza, sastojaka koji se sastoje od zelene ili crvene paprike, začina, soli, paradajza, a umjesto mljevenog mesa se koristrazni sastojci kao soja, šampinjoni, mrkva, krompir..
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
18,00 KM
Ražnjići s govedinom i povrćem
Jelo i za gurmane i za dijetalnu prehranu.
Pogodno za dijabetičare.
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA!
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
18,00 KM -
7,00 KM
Šopska salata
Šopska salata tradicionalna je bugarska salata, podrijetlom iz okolice Sofije.
Nacionalna je verzija mješovite salate na temelju rajčice, paprike i krastavaca, kao što je uobičajeno i u drugim zemljama oko Crnog mora: Choriatiki u Grčkoj, pastirska salata u Turskoj, ili u Azerbajdžanu, Armeniji, Gruziji i Rusiji.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
7,00 KM -
6,00 KM
Tarhana (Terhana) čorba
Tarhana je sušeni sastojak hrane, zasnovan na fermentiranoj mješavini zrna i jogurta ili fermentiranog mlijeka, koji se nalazi u kuhinjama jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.
Suha tarhana ima strukturu grubih, neravnih mrvica i obično se od nje pravi gusta čorba s vodom, paradajz sosom i temeljcem ili mlijekom.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM