Showing all 3 results
od 701 - 1000kcal
-
24,00 KM
Baklava, tepsija 8 komada
Baklava – kraljica kolača – je kolač orijentalnog porijekla koji se radi od vučenog tijesta i uobičajeno oraha.
Baklava se priprema s vučenim tijestom, složenim u obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih ili nasjeckanih oraha ili pistacija. Reže se u obliku romba ili kocke. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se otopinom šećera ili meda i vode kojoj može biti dodan limunov sok, ovisno o receptu.
Zbog mnogobrojnih varijacija, postoje pretpostavke da potječe iz Arabije, kao i iz Grčke.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
24,00 KM -
12,00 KM
Goveđi gulaš
Gulaš je vrsta jela koja se može pripremati s raznim vrstama mesa. Sadrži niz sastojaka, između ostalog krumpir, luk, paradajz, bijeli luk, biber, ljutu papriku i slično. Kuha se nekoliko sati.
Riječ dolazi od mađarske riječi gulyás koja u doslovnom prijevodu znači govedar, pastir, čoban, a izvedena je od mađarske riječi za govedo.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
14,00 KM
Musaka
Musaka je tradicijsko jelo napravljeno od patlidžana koje se pretežito priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se većinom smatra da musaka porijeklom dolazi iz Grčke.
Grčka Musaka se sastoji iz slojeva patlidžana, mljevenog mesa i paradajza, preliveno s bijelim umakom i pečeno u pećnici.
U ostalim zemljama se umjesto patlidžana koristi krompir.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
14,00 KM