Showing all 9 results
do 400kcal
-
40,00 KM
Hurmašice, tepsija 20 komada
Kalburabastı ili Kalburabasma, a ponekad poznati i pod imenom Hurme, su kolači natopljena sirupom.
Istaknuti su među omiljenim specijalitetima koji se pripremaju za vrijeme islamskih praznika, uključujući trodnevni Ramazanski bajram i Kurban bajram.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
40,00 KM -
6,00 KM
Krastavac jogurt salata (Satrica)
Ko jednom proba satricu, laganu i vrlo osvježavajuću salatu od krastavaca i jogurta, uvijek će je spremati, pogotovo kao prilog mesu s roštilja s kojim čini neodoljivu gastro kombinacija….
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA!
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM -
7,00 KM
Pečene paprike
Pečene paprike su odličan prilog bilo kojem mesnom jelu, ali su također odlične ako ih složite na salatu sa malo češnjaka i octa!
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
7,00 KM -
12,00 KM
Pileći ražnjići
Ražnjići su popularni balkanski specijalitet od mesa sa roštilja, prženi na malom ražnju, ekvivalentan grčkom suvlakiju i turskom šaljiku.
Ime je izvedeno od riječi “ražanj”.
Osnovna varijanta mesa je teletina, ali se u posljednje vrijeme koristi i piletina.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
12,00 KM
Punjena paprika posna
Posna punjena paprika jelo je često u svim vegetarijanskim kuhinjama.
Posna punjena paprika jelo od paprike, punjeno mješavinom riže u umaku od paradajza, sastojaka koji se sastoje od zelene ili crvene paprike, začina, soli, paradajza, a umjesto mljevenog mesa se koristrazni sastojci kao soja, šampinjoni, mrkva, krompir..
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
18,00 KM
Ražnjići s govedinom i povrćem
Jelo i za gurmane i za dijetalnu prehranu.
Pogodno za dijabetičare.
SVI SASTOJCI SU STROGO KONTROLISANOG ORGANSKOG PORIJEKLA!
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
18,00 KM -
10,00 KM
Sarma posna
Jelo je u različitim oblicima prisutno u zemljama nekadašnjeg Otomanskog carstva, a i šire. Sarma je turska riječ značenja umotan.
Sarma je jelo koje se smatra kraljicom zime.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
10,00 KM -
7,00 KM
Šopska salata
Šopska salata tradicionalna je bugarska salata, podrijetlom iz okolice Sofije.
Nacionalna je verzija mješovite salate na temelju rajčice, paprike i krastavaca, kao što je uobičajeno i u drugim zemljama oko Crnog mora: Choriatiki u Grčkoj, pastirska salata u Turskoj, ili u Azerbajdžanu, Armeniji, Gruziji i Rusiji.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
7,00 KM -
6,00 KM
Tarhana (Terhana) čorba
Tarhana je sušeni sastojak hrane, zasnovan na fermentiranoj mješavini zrna i jogurta ili fermentiranog mlijeka, koji se nalazi u kuhinjama jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.
Suha tarhana ima strukturu grubih, neravnih mrvica i obično se od nje pravi gusta čorba s vodom, paradajz sosom i temeljcem ili mlijekom.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM