Showing all 7 results
Pesketarijanci
-
24,00 KM
Baklava, tepsija 8 komada
Baklava – kraljica kolača – je kolač orijentalnog porijekla koji se radi od vučenog tijesta i uobičajeno oraha.
Baklava se priprema s vučenim tijestom, složenim u obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih ili nasjeckanih oraha ili pistacija. Reže se u obliku romba ili kocke. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se otopinom šećera ili meda i vode kojoj može biti dodan limunov sok, ovisno o receptu.
Zbog mnogobrojnih varijacija, postoje pretpostavke da potječe iz Arabije, kao i iz Grčke.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
24,00 KM -
12,00 KM
Conchiglie pasta sa sosom od paradajza i kozijim sirom
Lagano jelo koje će Vam se sigurno dopasti.
Conchiglie općenito poznata kao “školjke” vrsta je tjestenine. Obično se prodaje u sorti obične tvrde pšenice, a također iu obojenim sortama koje koriste prirodne pigmente, poput ekstrakta paradajza, tinte lignji ili ekstrakta špinata. Oblik ljuske tjestenine omogućuje da se umak pridržava nje.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje.
12,00 KM -
12,00 KM
Fussili tjestenina sa gljivama i patlidžanom
Lagano jelo koje će Vam se sigurno dopasti.
Fusilli [fuˈzilli]su razne tjestenine koje se oblikuju u spiralne oblike. Riječ fusilli vjerojatno potječe od fuso (“vreteno”), jer se tradicionalno “vrti” pritiskom i kotrljanjem male šipke preko tankih traka tjestenine kako bi se oko nje omotale u obliku vadičepa.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
12,00 KM -
6,00 KM
Heljdine palačinke
Probajte ovo ukusno i uzuzetno zdravo jelo, naročito pogodno za dijabetičare.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM -
40,00 KM
Hurmašice, tepsija 20 komada
Kalburabastı ili Kalburabasma, a ponekad poznati i pod imenom Hurme, su kolači natopljena sirupom.
Istaknuti su među omiljenim specijalitetima koji se pripremaju za vrijeme islamskih praznika, uključujući trodnevni Ramazanski bajram i Kurban bajram.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
40,00 KM -
10,00 KM
Sarma posna
Jelo je u različitim oblicima prisutno u zemljama nekadašnjeg Otomanskog carstva, a i šire. Sarma je turska riječ značenja umotan.
Sarma je jelo koje se smatra kraljicom zime.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
10,00 KM -
6,00 KM
Tarhana (Terhana) čorba
Tarhana je sušeni sastojak hrane, zasnovan na fermentiranoj mješavini zrna i jogurta ili fermentiranog mlijeka, koji se nalazi u kuhinjama jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.
Suha tarhana ima strukturu grubih, neravnih mrvica i obično se od nje pravi gusta čorba s vodom, paradajz sosom i temeljcem ili mlijekom.
Kako pripremiti jelo od vrhunskih svježih sastojaka koje će Vam biti poslani maksimalno obrađeni pogledajte ovdje
6,00 KM