
Japrak (tur. „liske“) ili sarmice, su tradicionalno jelo Hercegovine. Riječ je nadjevu zavijenom u listove posebnog varijeteta kupusa, tzv. raštike.
Lisnati kelj, raštika, broskva ili raštan – kao potomak divljega kupusa na tim prostorima poznat je od Grka i Rimljana, no danas u kontinentalnome dijelu nije masovno raširena kultura.
Dvogodišnja zeljasta biljka prije je bila glavna kupusnjača u primorju i mediteranskim visoravnima i do 1.800 m nadmorske visine.
Energija: 450kcal (250gr. porcija)
Ingredients
-
ŠTA SADRŽI NAŠ PAKET:
- UKUPNA TEŽINA GOTOVOG JELA
- Masa za punjenje listova raštike
- Obareni (blanširani) listovi raštike
- Isjeckana obarena(blanširana) raštika
- Smjesa za zapršku
- ŠTA TREBATI IMATI SPREMNO
- NUTRICIONIZAM
Instructions
-
Oblikovanje japraka
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-