Baklava, tepsija 8 komada

Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 35 Mins

Baklava – kraljica kolača – je kolač orijentalnog porijekla koji se radi od vučenog tijesta i uobičajeno oraha.

Baklava se priprema s vučenim tijestom, složenim u obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih ili nasjeckanih oraha ili pistacija. Reže se u obliku romba ili kocke. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se otopinom šećera ili meda i vode kojoj može biti dodan limunov sok, ovisno o receptu.

Zbog mnogobrojnih varijacija, postoje pretpostavke da potječe iz Arabije, kao i iz Grčke.

Notes

OVO JE DEMO PLATFORMA, RECEPTI NISU POTPUNI ZA SVA JELA.

ZA POTPUNI IZGLED STRANICE RECEPTA POGLEDAJTE http://djerdan.brank.ba/wp/recipes/japrak/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *